احمد اینان، عضو هیئت علمی دانشگاه دجله ترکیه تصریح کرد: اگر رهبر ایران با تعریف "شیعه انگلیسی" طیفهای غلط شیعه را حذف میکنند، ما هم باید سنیانی که تحت کنترل آمریکا، انگلیس و اسرائیل هستند را حذف کنیم.
معاون پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب با تاکید بر لزوم ایجاد پول واحد در جهان اسلام، تصریح کرد: مسلمانان باید یک امپراتوری بدون مرز داشته باشند و در عین حال استقلال آنها حفظ شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: تقریب مذاهب اسلامی، پروژه بزرگی است که میتواند توانمندی های مسلمانان را شکوفا کند اما متاسفانه آن طور که باید به آن توجه نشده است.
رئیس شورای اخوت اسلامی افغانستان تأکید کرد:مسلمانان باید مشترکات را کنار هم بگذارند و هم صدا و هم سو در برابر دشمنان بایستند و با هم فکری یکدیگر، یک تمدن جدید و نوین تشکیل بدهند تا به سیادت و سروری برسند.
امام جمعه اهل سنت صادقیه تصریح کرد: اگر بخواهیم جاودانگی و نصرت ما حتمی باشد، باید به دعوت و رسالت نبوی(ص) اهتمام ویژه داشته باشیم؛ این امانت بزرگی است که نباید لحظه ای از آن غافل باشیم.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نقش صهیونیست ها در ایجاد اختلاف میان امت اسلامی تأکید کرد: شرط نخست یا عمدهترین شرط برای تحقق وحدت، شناخت دشمن است.
نایب امیر جمعیت اسلامی پیشاور تأکید کرد: واقعیتی که امروز همه ما باید آن را درک کنیم، این است که جز از رهگذر وحدت اسلامی مبتنی بر ارزشهای مشترک، نمیتوان از شرایط دردناک کنونی عبور کرد.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم اظهار داشت: امروز دیگر زمان توهین،تکفیر و تحقیر به پایان رسیده است و باید تضارب منطقی آرا مطرح شود. هیچگاه گفته نشده که دو مذهب شیعه و سنی مباحث خود را مطرح نکنند و یا از آن چشم پوشی کنند اما باید اجتهاد های مختلف را بپذیرند.
عالم دینی ترکیه تاکید کرد: در قرن کریم در رابطه با عدالت بیش از 200 آیه وجود دارد و همینطور آیات همتراز پیرامون این مفهوم مطرح شده است. علما باید این آیات را بررسی کرده و طبق این آیات، حاکمان را به سمت اجرای آن هدایت کنند.
نایب رئیس انجمن دوستی ایران و کویت بیان داشت: وحدت در عمل در تعالیم قرآن و سنت شریف تجلی مییابد. زمانی که هر خدایی را جز خدای یگانه نفی میکنیم، یعنی شکاف و جدایی را نفی کرده ایم.
استاد دانشگاه پیام نور بستک اظهار داشت: ایران و عربستان سعودی به عنوان دو بازیگر اصلی و مؤثر منطقهای نقش تاثیرگذاری در محاسبات و تحولات ژئوپلیتیکی خلیج فارس دارند و میتوانند شرایط آینده منطقه را به لحاظ بسترهای اقتصادی امنیتی و نظامی بهبود بخشند.
رئیس مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان تصریح کرد: مهمترین برنامه و استراتژیکترین کاری که رسانههای اسلامی باید به دست بگیرند، بحث بالا بردن فرهنگ عمومی و ارتقای آگاهیهای مردم در حوزههای مختلف حول موضوعات مختلف است.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: اختلافاتمان را با جدال احسن و با گفت و گوی توأم با ادب و اخلاق، روز به روز تبدیل به فرصت کنیم و برای ترقی و تعالی خودمان گام برداریم.
استاد دانشگاه تهران گفت: خلق و خوی ناپسندی که مانع از تحقق برادری میشود، گرایش به تعصبگرایی آمیخته با نژادپرستی است.همین تعصبگراییهاست که باعث میشود ملتها با یکدیگر وارد منازعه و درگیری شوند.
عمر عبدالرحمن ایوبی با تاکید بر اینکه تحقق وحدت اسلامی نیازمند مشارکت همگان و گسترش روحیه مسئولیتپذیری اجتماعی است، گفت: باید دانست که افکار، ایدهها و نقطه نظراتی که در طول بیش از 30 سال گذشته و در جریان کنفرانسهای تقریب و وحدت مطرح شدهاند، برای ساختنِ یک امّت اسلامیِ فرهیخته، منسجم، متحد و یکپارچه کافیاند.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد حسن زمانی، اعتقاد به تکفیر، اندک شمردن مشترکات بین مذاهب و اطلاعات غلط از دیگر مذاهب را از موانع پذیرش وحدت و تقریب از سوی برخی علمای اهل سنت و شیعه عنوان کرد.